Groepsreizen Argentinië

Groepsreizen Argentinië

Argentinie is een land van vele contrasten. De ruige natuur biedt een scala aan fascinerende landschappen; uitgestrekte pampa's, watervallen, immense gletsjers en bergtoppen met eeuwige sneeuw. In de steden proeft u nog de sfeer uit het koloniale verleden. Het bruisende Buenos Aires is de geboorte plaats van de passionele tango en hier kunt u slenteren over de grote boulevards en langs de vele historische gebouwen. Door de menging van diverse culturen is het land rijk aan tradities en feesten. Overal kunt u heerlijk eten en genieten van een goed glas wijn. Tijdens een groepsreis zult u vele indrukwekkende hoogtepunten van dit boeiende land bezoeken.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Argentinië

De meeste groepsreizen beginnen in de hoofdstad Buenos Aires. Met zijn brede boulevards en oude koloniale gebouwen wordt deze bruisende stad ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Het is een stad met vele culturen en een heel eigen sfeer die u verder nergens anders in Argentinie aantreft. Er zijn vele beroemde pleinen en boulevards met historische gebouwen en musea. Een bezoek aan de havenwijk La Bocca met zijn pittoresk beschilderde huisjes en zijn artiesten mag zeker niet ontbreken. 's Avonds kunt u heerlijk dineren in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Daarbij hoort natuurlijk een goed glas wijn uit de Mendoza, de wijn streek gelegen aan de voet van het Andes gebergte. De stad is ook de geboorteplaats van de tango. In elke wijk kunt u shows van deze passionele dans bijwonen, vaak met live muziek. U kunt toeschouwer zijn maar.... ook les krijgen en zelf de tango dansen ! Het bekendste plein is het Plaza de Mayo, zo genoemd omdat hier in 1810 de onafhankelijkheid van het land verklaard is. Rondom het plein bevinden zich vele historische gebouwen. Het Casa Rosada (het licht rose gekleurde gebouw) is de zetel van de Argentijnse regering. Het huisvest een museum waar meubels en voorwerpen uit de koloniale tijd te zien zijn. Vanaf een balkon van dit beroemde gebouw sprak Eva Péron de bevolking toe. Haar graf, op de Recoleta begraafplaats trekt nog steeds vele bezoekers. Een ander bekend 18e eeuws gebouw op de Plaza de Mayo is het Cabilda, de oude raadzaal. De beroemde Avenida de Julio is de breedste straat van de stad en volgens velen ook de breedste ter wereld. Er is 140 meter tussen beide trottoirs! Argentinie kan qua landschap grofweg in drieen verdeeld worden. In het noordelijke gedeelte bevinden zich de vruchtbare vlaktes van de Pampa's. In de zuidelijke helft tot aan Vuurland is het plateau van Patagonie. In het westen is het Andes gebergte met als hoogste punt Aconcagua (6960m). Na Buenos Aires is Córdoba de grootste stad in het land. Het is gelegen op 700 km ten noordwesten van de hoofdstad en heeft een centrum met vele historische gebouwen uit het koloniale verleden. De stad Mendoza is gelegen aan de voet van het Andes gebergte. De streek staat bekend om zijn wijnproductie en er zijn prachtige valleien met wijngaarden. Veel groepsreizen doen ook het drielandenpunt tussen Argentinie, Brazilie en Paraguay aan.

Hier bevindt zich het Parque Nacional Iguazú. Dit grote natuurpark is beroemd om zijn prachtige watervallen die 2700 meter breed zijn en staat sinds 1984 op de Unesco wereld erfgoed lijst. Rondom de watervallen bevindt zich een tropisch regenwoud met een scala aan planten- en dierensoorten. Hier zijn veel activiteiten mogelijk; wandelen, een kano tocht of een spectaculaire vlucht per helicopter. De Pampa's, oftwel uitgestrekte vlakten, bevinden zich tussen Buenos Aires en La Pampa en Córdoba. Dit is het agrarische gebied en het land van de gaucho's. Het afwisselende landschap bestaat uit grasvelden, meren en bosrijke heuvels. Veel groepsreizen bezoeken het nationaal park Los Glaciares in Patagonie. Hier ziet u prachtige bergen, meren, bossen en enorme gletsjers. Heel indrukwekkend is een bezoek aan de beroemde Perito Moreno gletsjer. Deze gletsjer is 5 km breed en vormt een muur van 60 meter. Het lawaai van ijsbrokken die over elkaar heenschuiven en afbreken is een ervaring om nooit te vergeten. Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Het bevindt zich in het zogenaamde Tierra del Fuego, oftewel Vuurland. Deze naam komt van de vele vuren die de inboorlingen stookten en die te zien waren vanaf zee. Vuurland is een eilandengroep die bestaat uit een hoofdeiland en verschillende kleine eilandjes. Het landschap is ruig en bestaat uit meren, rivieren, ijzige bergen en gletsjers.Ushuaia is gelegen aan het canal de Beagle en heeft zicht op het indrukwekkende Andes gebergte.U kunt een boottocht maken om zeeleeuwen en pinguins te zien. De stad is tevens het vertrekpunt voor reizen naar Antartica.

Vervoer Argentinië

Het vervoer tijdens uw groepsreis bestaat uit touringcars, minibusjes en binnenlandse vluchten. Ook wordt er bij sommige tours gebruikt gemaakt van bussen van het openbaar vervoer (de zogenaamde "lange afstandsbussen"), die van goede kwaliteit zijn. Argentinie beschikt over een goed wegennet.

Klimaat Argentinië

Omdat Argentinie is gelegen op het zuidelijk halfrond betekent dit dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Nederland. Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinie verschillende klimaatzones. Er is een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. In het noorden is een subtropisch klimaat terwijl de temperaturen in het zuiden veel lager zijn omdat dit dicht bij het poolgebied gelegen is. In de bergen hebben de hoogste toppen eeuwige sneeuw. De Pampa kent een steppeklimaat met hete zomers en frisse winters.

Praktische info Argentinië

Het is belangrijk om voor vertrek te controleren of uw paspoort na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig zal zijn. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 5 uur in de zomer en 4 uur in de winter. De valuta in Argentinie is de peso. Indien u beschikt over een pinpas met het Maestro/Cirrus vignet kunt u op veel plaatsen gebruik maken van een pinautomaat. Tevens kunt u een contant bedrag aan dollars of euro's meenemen en dit omwisselen in peso's. Credit cards worden alom geaccepteerd in hotels en winkels. Doordat u vrijwel overal in de grote steden kunt pinnen of met een credit card kunt betalen is het meenemen van traveller cheques niet meer nodig. Op veel plaatsen kunt u ook met de amerikaanse dollar betalen. De reisleiding tijdens een groepsreis zal u hierover informeren. De officiele taal is het spaans maar er worden ook veel inheemse talen gesproken. Door de vele immigranten die aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw naar Argentinie kwamen zult u in met name Buenos Aires ook veel andere talen (bijvoorbeeld italiaans) horen. Omdat er een groot verschil in klimaat en temperatuur is tussen het noorden en het zuiden van het land dient u hier qua kleding rekening mee te houden. Ook is het belangrijk om een paar goede wandelschoenen mee te nemen. Het voltage in Argentinie is 220 Volt. Op sommige plaatsen is er een ander soort stopcontact en het is daarom aan te raden om voor de zekerheid een wereldstekker mee te nemen. Voor uw foto apparatuur dient u te beschikken over voldoende batterijen, accu's en geheugenkaarten. Het is niet altijd mogelijk deze onderweg nog aan te schaffen. De fascinerende landschappen bieden gelegenheid tot het maken van vele foto's! U kunt het kraanwater niet drinken, het is beter om onderweg flessen mineraal water te kopen. Neemt u voor advies omtrent inentingen contact op met de GGD. Zij kunnen u de meest recente informatie geven. Het telefoonnummer van de vaccinatielijn is: 0900 - 9584 (niet gratis). Zorg ervoor uw reisprogramma bij de hand te hebben. In het hele land zijn internetcafe's te vinden en is het makkelijk om te e-mailen. Indien u uw mobiele telefoon wilt meenemen is het belangrijk om eerst contact op te nemen met de service provider om te kijken of uw telefoon wel zal werken. Zeer belangrijk is ook om van tevoren te weten wat de kosten zullen zijn! Indien u onderweg telefonisch contact wilt opnemen met het thuisfront kunt u ook gebruik maken van de openbare telefoons op straat. U koopt bij een straatkiosk zogenaamde "ficha's" (soort muntjes) waarmee u kunt telefoneren. Dit werkt prima en is vele malen goedkoper dan de telefoons in de hotels.

Offerte groepsreis Argentinië? Klik hier