Groepsreizen Australië

Groepsreizen Australië

Het land van kangoeroe's, koala's, kilometers lange stranden, Ayers Rock, het Great Barrier Reef en de Flying Doctors. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele hoogtepunten waar u zult van genieten tijdens een groepsreis naar Australie. De fascinerende landschappen bieden gelegenheid tot het maken van vele foto's ! Omdat het land lang geleden gescheiden is van Zuid-Oost Azie heeft het een heel eigen flora en fauna. Dieren als de kangoeroe, koala, wombat en het vogelbekdier zijn uniek voor dit kleinste continent ter wereld. Een bezoek aan het Great Barrier Reef is zeer indrukwekkend. Het rif is zo groot dat het zelfs vanaf de maan te zien is ! In Sydney mogen het Sydney Opera House en de Harbour Bridge zeker niet ontbreken. De grootste stad van het land is gelegen aan de Jackson rivier. Sommige smalle straten en Victoriaanse huizen herinneren nog aan het koloniale verleden. Het Aboriginal gebied Ayers Rock staat bekend om de vele bolvormige rotsen, het rode zand en diepe canyons. Heel beroemd is Kings Canyon dat vanaf de oppervlakte praktisch niet te zien is maar dat steile afgronden en grote overhangende rotsen heeft. De hoofdstad Canberra is gesticht in 1901 toen de Australische staten werden samengevoegd tot een federatie. Omdat er een grote rivalititeit was tussen de al bestaande steden Sydney en Melbourne besloot men een hele nieuwe stad te bouwen.

Advertenties van onze partners

Vervoer Australië

Tijdens een groepsreis wordt gebruik gemaakt van comfortabele touringcars of binnenlandse vluchten. Australie beschikt over een goed wegennet. Houdt u er rekening mee dat er soms grote afstanden worden afgelegd.

Klimaat Australië

Omdat Australie zich op het zuidelijk halfrond bevindt zijn de seizoenen omgekeerd aan die van Nederland. Dit betekent dat het winter is van juni tot augustus, de lente in september begint, het zomer is van december tot februari en herfst van maart tot mei.

Praktische informatie Australië

Voor een groepsreis naar Australie heeft u behalve een geldig paspoort ook een visum nodig. Een visum is kosteloos en staat een bezoek van 3 maanden toe. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de diverse reisorganisaties of bij de visumdienst; www.visumdienst.nl Er zijn 3 verschillende tijdzones in Australie. In Sydney, Melbourne en Brisbane is het in de nederlandse zomer 8 uur later. In Aidelade is het verschil 7.5 uur. In de nederlandse winter is het in Sydney en Melbourne 10 uur later, in Brisbane 9 (er is hier geen zomertijd) en in Aidelade 9.5 Het voltage in Australie 220 volt. Men gebruikt hier 3-polige stekkers. Hiervoor dient u een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, outdoor sportwinkels of op Schiphol. De officiele taal is engels. De Aboriginals hebben hun eigen taal. Het Australische engels bevat een aantal woorden die uniek zijn voor dit land. Het woord "brekkie" betekent ontbijt en als u wordt uitgenodigd voor 'tea' dan kan dit zowel een kopje thee met iets lekkers erbij laat in de middag betekenen als ook een avondmaaltijd ! De munteenheid is de australische dollar. De juiste wisselkoers kunt u vinden op website: www.travelmarker.nl/reistips/geldzaken/wisselkoers.htm In grote steden kunt u overal gebruik maken van een pinautomaat. Ook betalen met een Master of Visa credit card is geen probleem. Houdt u bij het inpakken van uw koffer rekening met het verschil in temperatuur in diverse gebieden. Belangrijk is het meenemen van een hoed en een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Een favoriete bezigheid van de Aussie's is de "Barbie" oftewel de barbeque. Door de vele immigranten in het land vindt u overal restaurants met buitenlandse invloeden. Op sommige menukaarten komen ook gerechten voor die gemaakt zijn van inheemse vleessoorten; zoals krokodil, kangoeroe en haai. In het hele land zijn internet café's en is het makkelijk om te e-mailen. Telefoneren kunt u doen met een openbare telefoon door gebruik te maken van munten, uw credit card of een telefoonkaart. Indien u uw mobiele telefoon wilt meenemen is het belangrijk om eerst contact op te nemen met de service provider om te kijken of uw telefoon wel zal werken. Zeer belangrijk is ook om van tevoren te weten wat de kosten zullen zijn. Voor uw foto apparatuur dient u te beschikken over voldoende batterijen, accu's en geheugenkaarten.

Offerte groepsreis Australië? Klik hier