Groepsreizen India

Groepsreizen India

In zuidelijk Azië ligt het land dat ná China de meeste inwoners van de wereld heeft: India. India telt maar liefst 1,1 miljard inwoners en heeft enkele enorme steden als New-Dehli, Calcutta, Bombay en Hadeirabad. In deze wereldsteden kunt u kennis maken met het chaotische stadsleven, terwijl u aan de Indiase kust - aan de Indische Oceaan of de Golf van Bengalen - heerlijk kunt ontspannen op de witte zandstranden. Ongeveer 80% van de Indiase bevolking is hindoeïstisch, zo'n 13% is islamitisch (dit komt overeen met 138 miljoen mensen). Het regenseizoen - veroorzaakt door de zuidwestmoesson - loopt in India van juni tot en met september; in die periode valt er extreem veel regen. Het wordt daarom afgeraden om India tijdens de zomermaanden te bezoeken.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in India

Aan de zuidwestkust van India ligt de enorme stad Bombay aan de Arabische Zee. Met bijna 18 miljoen inwoners is Bombay de vijfde stad van de wereld wat betreft inwoneraantal. Het centrum van Bombay wordt gekenmerkt door hoogbouw en de grote hoeveelheid geel-zwarte taxi's. Riksja's (fietstaxi's) en koeien zijn verboden in de straten van Bombay, een opvallend feit als men bedenkt dat zowel riksja's als koeien een belangrijke plaats hebben in de Indiase cultuur. Dobi Ghats is de wasplaats van Bombay, waar honderden Indiase 'wasmannen' dagelijks de kost verdienen met het wassen van andermans wasgoed. Een bezoek aan Dobi Ghats is een ware belevenis. Naast Dhobi Ghats zijn er nog talrijke andere fascinerende bezienswaardigheden te vinden in Bombay, bijvoorbeeld de drukke Gateway of India en het prestigieuze Taj Palace Hotel, waar de prijs van één overnachting op kan lopen tot wel 6000 euro. De 'roze stad' Jaipur ligt ten noordoosten van Bombay. De stad dankt haar 'roze' bijnaam aan het feit dat er veel rozegekleurde gebouwen in te de stad te vinden zijn, waardoor er een soort roze zweem over de stad hangt. In Jaipur zijn veel oude tempels en paleizen te vinden. Oostelijk van Jaipur ligt Agra, de stad waar de wereldberoemde Taj Mahal te vinden is. De Taj Mahal is een mausoleum, dat in de 17e eeuw gebouwd werd op een marmeren platvorm dat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter heeft.

Het mausoleum behoort niet voor niets tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen: het gebouw is perfect symmetrisch en straalt 'prestige' in de hoogste betekenis van het woord uit. De Taj Mahal is onlangs bestempeld tot werelderfgoed door Unesco en mag zeker niet ontbreken tijdens uw groepsreis door India. Dharamsala is het spirituele centrum van de Tibetanen. De stad is - met 20.000 inwoners - relatief klein en ligt in het noorden van India. In 1959 vluchtte de Dalai-Lama uit Tibet naar Dharamsala. Sindsdien wordt de stad - ook wel 'Klein-Lhasa' of 'Klein-Tibet' genoemd - gezien als een bedevaartsoord voor boeddhisten. Veel boeddhisten bezoeken Dharamsala op een soort pelgrimstocht. Het spirituele- en culturele erfgoed van de Tibetanen wordt in Dharamsala bewaard. Ten oosten van Dharamsala ligt Varanasi, het religieuze centrum van India. In Varanasi leeft de Hindoe-cultuur als nergens anders in India. Varanasi is onder hindoes een geliefde plaats om te sterven; veel hindoes komen daarom op late leeftijd naar Varanasi in de hoop dat zij na hun dood gecremeerd kunnen worden in de heilige stad. Bovendien is het van de orde van de dag dat er trucks vol met lijken de stad binnen komen rijden, zodat deze in Varanasi gecremeerd kunnen worden. Dagelijks baden duizenden religieuzen zich 's ochtends in de heilige (maar zéér smerige) rivier de Ganges; een fascinerend aangezicht. Een echte aanrader is om tijdens uw groepsreis eens een boottocht over de Ganges te maken bij zonsopgang. Een onvergetelijke ervaring, waarbij u de Hindoe-cultuur op haar best kunt aanschouwen.

Praktische informatie

Groepsreizen door India zijn onder andere (online) te boeken bij Namaste-reizen, Baobab en NRV. Een visum voor een bezoek aan India kost ongeveer 65 euro per persoon en is verkrijgbaar bij de Indiase Ambassade in Amsterdam of Den Haag. Vaccinaties tegen DTP, malaria, hepatitis A, buiktyfus, denque en Japanse B-encephalitis worden aangeraden. Bovendien is het handig om middelen tegen diarree mee te nemen - bijvoorbeeld Imodium. Indiaas kraanwater drinken wordt sterk afgeraden.

Offerte groepsreis India? Klik hier