Groepsreizen Malediven

Groepsreizen Malediven

De Malediven zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan. Er zijn 1200 atollen waarvan er 200 bewoond zijn. Ze liggen ongeveer 600 kilometer ten zuiden van India. Een groepsreis door de Malediven is vooral genieten van zon, zee en strand. De vele eilanden zorgen ervoor dat u prachtige boottrips gaat maken. Waarschijnlijk nergens ter wereld zult u het bounty-gevoel ervaren zoals op de Maledieven. Het hagelwitte strand, de azuurblauwe zee, de wuivende palmbomen en een oneindige lucht maken deze eilanden groep het paradijs op aarde. Een groepsreis door de Malediven kan ook een duikvakantie zijn. De onderwaterwereld is meer dan fraai. Er is nergens meer koraal te bewonderen dan op de Malediven. Maar ook op het land is het prachtig. U moet deze prachtige eilandenarchipel echt ervaren tijdens uw groepsreis. En reken maar dat het u zal bevallen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Malediven

Nutuurlijk zijn de Malediven voornamelijk bekend om haar hagelwitte stranden. Het allermooiste van de eilandenarchipel ligt echter in de zee. Nergens vindt u mooier en meer koraal dan op de Malediven. Het is het duikland bij uitstek. Heeft u geen duikdiploma dan valt het absoluut aan te bevelen er eentje tijdens uw groepsreis te behalen.Het bijzondere van de koraaleilanden verder is dat ze allemaal een eigen karakter hebben. Het eiland Kureda is waarschijnljk voor uw groepsreis de levendigste onder alle eilanden. Over het algemeen trekt het eiland jong publiek. Er is vooral in de avond en in de nacht veel te beleven. Uiteraard is de duikschool zeer professioneel. Filhalhohi is daarentegen wat meer romantisch.misschien bezoekt u dit fraaie eiland wel als laatste tijdens uw groepsreis. U heeft inmiddels wat vrienden opgedaan en misschien legt Filhalhohi wel de basis voor een langere vriendschap. Meeru biedt voor ieder wat wils. Hier kunt u doen en laten wat u wilt. Zwemmen, vissen, water- of jetskien. Het kan allemaal tijdens uw groepsreis op de Malediven. Natuurlijk ook hier weer de prima duikscholen. Uiteraard is er behalve zon, zee en strand ook de mogelijkheid om tijdens uw groepsreis cultuur op te snuiven. De hoofdstad Male is daarvoor de aangewezen plaats. In het oude Sultanpaleis vindt u het Nationaal Museum. Daarin staan prachtige stukken uit de rijke Sultantijd. Daarnaast is er een prachtig koralen boeddabeeld te bewonderen. Verder is er de Islamitische Vrijdagsmoskee en de Minaret. En voor winkelen tijdens uw groepsreis kunt u ook in Male terecht. De markten zijn gezellig en er vallen vele leuke souvenirs te kopen. Wilt u zich laten verwennen tijdens uw groepsreis dan zijn de Malediven perfect. In prachtige hotels kunt u massages krijgen of uw gezicht laten behandelen. Op de Malediven kan het allemaal.

Klimaat Malediven

In de Malediven is het eigenlijk het hele jaar door zonnig. De eilanden liggen op de evenaar dus het klimaat is behoorlijk evenwichtig. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden is het er altijd aangenaam warm. Een koele bries vanuit de Indische Oceaan zult u alleen maar verwelkomen. Het water van de Indische oceaan is warm. Schrik niet wanneer u denkt een verfrissend bad te gaan halen. Het water van de oceaan ligt rond de 28 graden.

Vervoer Malediven

De Malediven zijn eilandenrijk. U gaat dus erg veel met en boot reizen. Dit is mooi omdat de Indische Oceaan een prachtige azuurblauwe kleur heeft. Voor verder gelegen eilanden die moeilijk met de boot te bereiken zijn, gaat u tijdens uw groepsreis gebruik maken van een watervliegtuig. Landen met zo'n vliegtuig op het strakke water van de Indische Oceaan is natuurlijk al een belevenis op zch. Op de eilanden zelf kunt u zich verplaatsen hoe u dat wilt. U kunt fietsen huren, een brommer of een auto. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om een boot te huren.

Praktische informatie Malediven

Voor de Malediven heeft u geen visum nodig. Zorg er wel voor dat uw paspoort nog minstens zes maanden geldig is. Voor vaccinaties kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Het consulteren van de GGD is ook raadzaam. Bijna al het geldverkeer op de eilanden archipel gaat in Amerikaanse dollars. Betalen met dollars is dan ook mogelijk. De nationale munteenheid is de Maladivean Rufiyaa. Voor 1 dollar krijgt u 12 rufyaa's terug. Pinnen is op de Malediven overigens niet mogelijk. Betalen met u creditkaart tijdens u groepsreis kan weer wel op het hoofdeiland Male en in de betere hotels.

Offerte groepsreis Malediven? Klik hier