Groepsreizen Marokko

Groepsreizen Marokko

Dé ideale gelegenheid om als groepsreis een land te ontdekken dan is het wel Marokko. Het land ligt aan de Middellandse Zee, aan de Straat van Gibraltar en aan de Atlantische Oceaan en grenst verder nog aan Algerije en de Westelijke Sahara. Er wordt Arabisch gesproken en de religie is de Islam. Dit prachtige land telt 35 miljoen inwoners, de hoofdstad is Rabat en het land is onderverdeeld in regio`s (16), provincies (45) en prefecturen (16). De meeste Marokkanen leven ten westen van het Atlasgebergte. De grootste zeehaven en luchthaven liggen in Casablanca en de stad is tevens hét centrum van handel en industrie. Het vliegveld heet Mohamed V International Airport. De nationale feestdag is op 30 juli en op deze dag volgde Mohammed VI de troon op.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Marokko

Het land heeft toeristisch heel veel te bieden en als groepsreis moet je je gewoon eens storten in het nachtuitgaansleven van Tanger en Casablanca of breng eens een bezoek aan de zeehaven of aan de luchthaven. Wanneer je de volgende dag bent bijgekomen dan kun je natuurlijk lekker gaan luieren op het prachtige strand maar je kunt ook exotische steden, stadjes en eeuwenoude dorpjes bezoeken. En wilt u souvenirs kopen dat moet u wel afpingelen, dat hoort erbij! Wil je als groepsreis echt van de schitterende natuur genieten dan ga je naar de Hoge Atlas en ook een aanrader van jewelste is een bezoek aan de Midden Atlas met zijn vele meertjes, riviertjes, cederbossen en de indrukwekkende watervallen, ja, daar sta je wel even bij stil? Wist u trouwens dat er ook als groepsreis de wintersport beoefend kan worden, met name skiën en langlaufen in het Atlasgebergte En dat u daar beslist geen dronken en lallende Nederlanders tegenkomt Een `must` als groepsreis is het bezoeken van de Sahara woestijn die in het zuiden ligt. Overdag is het wel 45 graden maar zodra het donker wordt koelt het snel af en het kan er in de nacht wel vriezen! Tijdens uw tocht in de Sahara, met een gids natuurlijk, zult u ongetwijfeld nomaden tegenkomen, een volk zonder vaste woonplaats en zij trekken met hun vee van stad naar stad. Een van de belangrijkste badplaatsen is Al Hocaima, een stad met ruim 100.000 inwoners en met een prachtig strand, logisch natuurlijk dat deze plaats zo geliefd is bij de Marokkanen zelf.

Klimaat Marokko

Onder invloed van de zee enerzijds en de bergen anderzijds kent Marokko veel klimaatverschillen. Het berggebied kenmerkt zich door stevige winters (wintersport) en niet zo heel warme zomers; voor de bloedhete zomer moet je in het zuiden zijn. Aan de Middellandse Zee is het in de zomer bijna 30 graden, aan de westkust ietsjes lager. Het regenseizoen begint in november en duurt 3 maanden en met name in het Rif gebergte kan wel tot 1000 millimeter hemelwater vallen! Wilt u elke dag, het hele jaar door de zon zien dan moet u naar het zuiden van Marokko gaan, bijna 3600 uur zon schijnt dan op uw hoofd. Heel uniek is dat Marokko te maken heeft met speciale winden en dat komt door de aparte ligging van het land.

Praktische informatie Marokko

Weer een voordeel van een georganiseerde groepsreis is dat je aan een identiteitskaart al voldoende hebt; zorg op tijd voor alle papieren! Informeer bij uw huisarts of zorgverzekeraar welke vaccinaties u moet hebben. Huur je een auto kijk dan heel goed uit - iedereen en alles loopt op de weg, zelfs op de snelweg. Heel belangrijk als je geen moslim bent is dat je niet zomaar een moskee binnen mag gaan. Bedenk wat u wilt gaan doen in Marokko en zorg dan ook voor de juiste vakantiekleding, u kunt sommige zaken daar niet kopen. Lees en leer voordat u gaat alvast over de gewoonten en cultuur van Marokko. Prettige vakantie toegewenst!

Offerte groepsreis Marokko? Klik hier