Groepsreizen Nieuw-Zeeland

Groepsreizen Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is de wereld in het klein. In dit prachtige land kunt u tijdens uw groepsreis werkelijk alles zien wat de wereld biedt. En dat allemaal op niet te verre afstand van elkaar. U gaat gletsjers zien, immense fjorden, besneeuwde bergtoppen, tropisch aandoende baaien, spuitende geisers en kleurrijke vulkanen. Daarnaast gaat u ook moderne steden zoals Wellington, Christchurch en Auckland bezoeken. Prachtige natuur wordt afgewisseld met moderne architectuur. Voor sportievelingen kunnen er ook gletsjers beklommen worden. Een groepsreis door Nieuw-Zeeland betekent vooral veel doen. U gaat veel wandelen en actieve dingen ondernemen. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Maar voor wie Nieuw-Zeeland echt wel zien en meemaken moet rekenen op een actieve groepsreis.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

De Bay of Islands zal u tijdens uw groepsreis zeker bevallen. De subtropische baai die uit meer dan 150 eilanden bestaat is een heerlijk oord om te relaxen. Cultuur vindt u terug in het plaatsje Russel. Vroeger werd het door zeelieden de Hellhole of the Pacific genoemd. In het museum te Russel kunt u leren waarom dat zo was. Nu is Russel overigens een zeer rustig plaatsje. Boottochtjes door de baai zijn zeer de moeite waard. Er is een grote kans dat dolfijnen met u mee gaan zwemmen. Het Whakarewarewa-park ligt in een van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland. Er zijn actieve geisers en poelen met bubbelende modder. Iets verderop in de Polynesian Pools kunt u baden in heerlijke warmwaterbronnen. En wanneer dat niet voldoende is tijdens uw groepsreis dan kunt u ook meer actieve bezigheden meemaken. Het gebied is uitstekend geschikt voor raften en vissen. Vanuit een helikopter kunt u het schitterende landschap van Nieuw-Zeeland bewonderen. Het oudste nationale park van het land is Tongariro. Hier gaat u enorme vulkanen zien. Sommigen daarvan zijn nog steeds actief. En ook hier kunt u weer een trekking naar de toppen van de vulkanen maken. Het is een imposante wandeling. Misschien ietwat zwaar maar absoluut de moeite waard. Een zeer bijzondere en fraaie stad is Napier. De stad die in de jaren 30 door een aardbeving werd verwoest is nu geheel herbouwd. De stad is geheel opgetrokken uit art-deco gebouwen. Werkelijk een heel aangename sfeer heerst er in de stad. Het weer helpt overigens ook een handje mee. Er heerst een mediterraan klimaat. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Hier vindt u alles wanneer u tijdens uw groepsreis wilt winkelen, uitgaan of gewoon lekker eten in een restaurant. De stad ligt ingeklemd tussen prachtige heuvels en wordt ook wel "windy" Wellington genoemd. Een ander mooi nationaal park is het Abel Tasman National Park. Ook hier gaat u weer talloze kleine baaien zien. De flora is kenmerkend voor Nieuw-Zeeland. Vertederend is de zeeleeuwenkolonie van Cape Foulwind. Punakaiki is vooral mooi vanwege haar tropische flora en pannenkoekrotsen. De rotsen laten de golven van de zee op een fraaie manier breken. Het is alsof er water uit een geiser de lucht wordt in gesproeid. Het hoogtepunt van uw Nieuw-Zeeland groepsreis is wellicht de gletsjer Fox Glacier. De gletsjer die als een massieve ijsklomp boven het tropisch regenwoud uitsteekt geeft een bijzondere en adembenemde aanblik. U kunt de bewegende gletsjer beklimmen.Compleet met ladders , touwen en ijzers onder de schoenen. Mooi is ook de helikoptertocht die u naar de toppen van de gletsjer kan brengen. Een magnifiek uitzicht volgt.

Vervoer Nieuw-Zeeland

Tijdens uw groepsreis in Nieuw-Zeeland reist u in bussen, jeeps en boten. De wegen zijn prima in het land maar om de bergen en vulkanen te bezichtigen moet er soms worden overgestapt in wat meer terreinachtige wagens. Het maakt uw groepsreis alleen maar leuker en avontuurlijker. Met de boot moet ook veel worden gereisd. Nieuw-Zeeland bestaat uit verschillende eilanden. De boottochten zijn spectaculair omdat er een grote kans is dat u dolfijnen gaat zien. De kortere boottochten door de vele baaien die het land kent zijn fraai en onvergetelijk. U ziet zoveel natuurschoon tegelijkertijd tijdens uw groepsreis.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het weer kan in Nieuw-Zeeland snel omslaan. U moet tijdens uw groepsreis ook rekening houden met verschillende weertypes. In de ochtend kunt u bijvoorbeeld boven op een gletsjer staan en rillen van de kou. In de middag ligt u vervolgens op een subtropisch strand te genieten van de zon. In de steden liggen de temperaturen tussen 0 graden in de winter en zo'n 25 graden in de zomer. Nieuw-Zeeland kunt u eigenlijk het hele jaar door bezoeken.

Praktische informatie Nieuw-Zeeland

Voor een groepsreis naar Nieuw-Zeeland heeft u geen visum nodig. Ook inentingen zijn niet verplicht. U kunt natuurlijk altijd uw huisarts consulteren of advies vragen bij de GGD. De nationale munteenheid is de Nieuw-Zeelandse Dollar. Momenteel is 1 dollar ongeveer 38 eurocent waard. Pinnen en betalen met creditkaarten vormt geen probleem in Nieuw-Zeeland.

Offerte groepsreis Nieuw-Zeeland? Klik hier