Groepsreizen Peru

Groepsreizen Peru

Een groepsreis door Peru is reizen door indrukwekkende vergezichten. Grote altiplano vlakten houden abrubt op wanneer zijn overgaan in de steile pieken van het Andesgebrgte. De Inca-cultuur is adembenemend. Machu Picchu, een gigantisch Inca bouwwerk, vertelt veel over de rijke cultuur van het land. Maar ook de koloniale tijd heeft haar sporen achtergelaten. Veel fraaie kerken en gebouwen vetrellen hun verhaal. Daarnaast is er nog de bizarre flora en fauna van het land die u zeker zullen verassen tijdens uw groepsreis. En de Peruanen zelf zijn uiterst vriendelijk en kleurrijk.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Peru

Lima, de hoofdstad van Peru kent vooral veel koloniale gebouwen. Prachtig is La Catedral. De catacomben van de San Franciscokerk waar zo veel wreedheden hebben plaatsgevonden zullen u doen huiveren. Niet ver van Lima liggen de Ballestas eilanden. Hier gaat u dieren zoals pinguins, aalscholvers, pelsrobben en jan-van-genten zien. De eilanden archipel bevat zeer rijk viswater dus wanneer u wat wilt vissen tjdens uw groepsreis moet u hier zijn. Idyllisch is Ica. Het is een oase midden in de zandduinen. U kunt surfen op de zandheuvels of een goede wandeling maken. Zeer indrukwekkend zijn de Nazca lijnen. Het zijn grote, in de grond gekraste afbeeldingen van dieren en zelfs astronauten. U moet het allemaal zelf maar gaan zien tijdens uw groepsreis in Peru. De Nazca lijnen stammen overigens uit de pre- Inca tijd. Heel erg oud dus. U heeft overigens de mogelijkheid om de tekeningen vanuit een vliegtuigje te bekijken. Een abolute aanrader. De Colca Canyon is de diepste kloof ter wereld en de rit er naar toe is erg mooi. Over een altiplano en een lange pas rijdt u langs Indianendorpen en gaat van allerlei dieren zien. Lama-achtigen zult u zeker aantreffen.

Of u in de Andes ook de koning van het gebergte, de Condor gaat zien, is een zaak van geduld en geluk. Bijzonder zijn de Uros eilanden. Het is de woonplaats van de Indianen. De eilanden zijn in feite drijvende riet-plateua's. Overigens is veel van wat u daar tijdens uw groepsreis gaan aantreffen van riet. De indianen leven in rieten huizen en varen met rieten boten. De prachtige stad Cuzco is volgens sommigen een van de mooiste koloniale steden ter wereld. Hier gaat u het u het oude Inca imperium ook ontdekken. De stad geeft zich vooral open op zondag. De Peruanen zijn op hun best gekleed en lunchen op het fraaie Plaza de Armes. Het absolute hoogtepunt van uw groepsreis door Peru is de verborgen stad Machu Pichu. Hier staan de wereldberoemde Inca bouwwerken die ongetwijfeld een grote indruk op u gaan achterlaten. Wanneer u er tijdens uw groepsreis door Peru zin in heeft en u bent daarnaast een beetje sportief aangelegd dan kunt u de Inca trail lopen. Het is een beroemde wandeltocht langs mooie Inca monumenten.

Klimaat Peru

Peru kent eigenlijk maar twee seizoenen. Een droog- en een regenzeizoen. Het droge seizoen duurt van mei tot september. Het regenseizoen van oktober tot april. Januari is de maand waarin het echt kan regenen. Het weer in het Andesgebergte kan zeer onvoorspelbaar zijn. 's Nachts kan de temperatuur tot onder het vriespunt dalen. Overdag kan het zo'n 20 graden worden. U kunt het beste uw groepsreis tussen mei en oktober boeken. U maakt dan de minste kans op regen.

Vervoer Peru

Tijdens uw groepsreis door Peru gaat u veel in bussen reizen. Het zijn luxe bussen die van alle gemakken voorzien zijn. Ook zult u af en toe de trein nemen. Wanneer u gaat reizen met de trein kunt u rekenen op mooie panorama's van Peru. Bij de vele eilanden die voor de kust van Peru liggen en de mooie inlandse rivieren kunt u korte boottochten maken. Vooral de tochten in kano's met de Indianen zijn erg indrukwekkend. Wanneer u besluit om een trektocht door de Andes te gaan maken moet u uiteraard lopen. Zorg ervoor dat u in een goede conditie bent. De Andes is grillig en de trektochten zijn stevig. Ook hoogteziekte kan niet uitgesloten worden. Op hogteziekte kunt u overigens niet trainen. Het overkomt u gewoon. Hoe sportief u ook bent.

Praktische informatie Peru

Wanneer u minder dan dertig dagen in Peru verblijft hebt u geen visum nodig. Zorg er wel voor dat uw paspoort nog minstens zestig dagen geldig is. Een intenting tegen de Gele Koorts is verplicht voor reizigers met een jungle verlenging. U moet dit kunnen aantonen. Voor overige vaccinaties kunt u het best uw huisarts of de GGD consulteren. De nationalke munteenheid van Peru is de Nuevo Sol. Voor 1 Nuevo Sol kost ongeveer 23 eurocent. Betalen met creditcards is in de duurdere winkels en restaurants mogelijk. Pinnen is in de meeste plaatsen ook makkelijk te doen. Neem echter wel wat travellercheques mee.

Offerte groepsreis Peru? Klik hier