Groepsreizen Rusland

Groepsreizen Rusland

Rusland is een immens land met een rijke traditie. Ook de cultuur van het voormalige tsarenrijk is om naar huis te schrijven. Tolstoj en Dostojevski. Het zijn slechts twee fenomenen uit de Russische literatuur. Daarnaast zijn er de prachtige kerken die in fraaie steden zoals Moskou en St. Petersburg staan. En culinaire hoogstandjes zijn vooral terug te vinden in de wereldberoemde kaviaar uit de Kaspische Zee. En de steureitjes moeten natuurlijk genoten worden met en glas goede champagne. Ook dat is mogelijk tijdens uw groepsreis door Rusland. De steden kennen een bruisend uitgaansleven. Er zijn waanzinnig trendy discotheken en uitstekende restaurants. Winkelliefhebbers kunnen tenslotte ook goed terecht in het land. Een stad zoals Moskou kent zeer luxe winkels.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Rusland

Moskou heeft al enorm veel te bieden. Tijdens uw groepsreis gaat u grauwe Sovjet gebouwen zien die worden afgewiseld met zeer mooie en historische kerken en basilieken. Het grote Rode Plein in het hartje van de metropool kent zoveel geschiedenis dat het u zal duizelen. Tsaren en Koningen hebben zich er laten kronen, er zijn grote volksfeesten en parades gehouden. Rondom het Kremlin is veel van Rusland?s oude architectuur te zien. Een fraai voorbeeld hiervan is de Basiliuskathedraal. Gebouwd in opdracht van tsaar Iwan de Verschrikkelijke. Het verhaal gaat rond dat de wrede tsaar de ogen van de architect heeft laten uitsteken nadat de kathedraal klaar was. Iwan de Verschrikkelijke wilde niet het risico lopen dat de architect een soortgelijk, zo niet mooier gebouw zou neerzetten. Kunstliefhebbers kunnen hun hart trouwens ook ophalen tijdens een groepsreis door Rusland. De Tretiakovgalerij met een collectie prachtige Russische Iconen en grootmeesters. Het Poesjkin museum met haar impressionisten en beelde kunst. Beiden zijn het bezoeken meer dan waard. Arbat is een van de oudste straten in Moskou. Hier ziet u grote herenhuizen en villa?s die vroeger bewoond werden door de adel. Wanneer u door de gezellige straat wandelt zult u zich ongetwijfeld een paar eeuwen terug in de tijd wanen.

De culturele hoofdstad van Rusland is echter St. Petersburg. Aan de rivier de Neva gelegen en gebouwd op eilanden zal deze stad ongetwijfeld het hoogtepunt van uw groepsreis vormen. De hele stad staat vol met historische bouwwerken. Sommigen zien er zeer sprookjesachtig uit. De koepels met hun pastel- en vaak ook goudkleuren lijken vanuit de verte soms net ijsjes. Het misschien wel beroemdste museum ter wereld is de Hermitage. Het museum beschikt over een waanzinng gevarieerde collectie. Er zijn beeldhouwerken, schilderijen, tekeningen en unieke kunstvoorwerpen te bezichtigen. De Nevskii Prospect staat vol met schitterende paleizen, kerken en gebouwen. De variatie is indrukwekkend. Van barok tot neoclassicisme. De Nevskii Prospect is de balangrijkste ader van St. Petersburg en het is een heerlijke plek wat te wandelen. Wanneer u wat hongerig bent geworden tijdens uw groepsreis is dit de plek om een goed restaurant uit te zoeken. De buitenverblijven van de tsaren moet u tijdens uw groepsreis ook zeker bezoeken. Het indrukwekkende Peterhof wordt ook wel het Versailles van het noorden genoemd.

Klimaat Rusland

Rusland kent een landklimaat. Het betekent dat de winters zeer koud kunnen zijn. Het kwik kan dalen tot ver onder het vriespunt en een dikke laag sneeuw kan het land bedekken. Rusland onder de sneeuw is overigens een prachtig gezicht. Het fraaie St. Petersburg doet in de winter dan nog meer sprookjesachtig aan. De weidse vlakten die het land kent geven een desolaat en ietwat triest beeld. Alsof u tijdens uw groepsreis in een van de melancholieke boeken van Dostojevski bent belandt. De zomers daarentegen zijn warm en zelfs heet. Het klimaat van Rusland is een beetje zoals het land zelfs. Vol met tegenstellingen.

Vervoer Rusland

Tijdens uw groepsreis in Rusland gaat u met een luxe bus reizen. Van Moskou naar St. Petersburg wordt vaak de trein genomen. Het is een mooie tocht door een rijk gevarieerd landschap. Ook de boottochten in St. Petersburg zijn fraai. De Neva rivier is erg mooi en msschien kunt u zich een beetje voorstellen hoe Tsaar Peter de Grote zich voelde wanneer hij een soortgelijk tocht in een boot door zijn stad maakte.

Praktische informatie Rusland

Voor Rusland heeft u een visum nodig. Deze moet worden aangevraagd in Nederland. Zorg ervoor dat uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig is. Rusland en met name de steden Moskou en St. Petersburg kennen zeer veel rijkdom. U kunt met allerlei valuta betalen en ook pinnen in de deze steden is geen probleem. De nationale munteenheid van Rusland is de Roebel. Momenteel krijgt u 36 Roebel voor een euro.Sommige uitgaansgelegenheden zoals hippe discotheken en trendy restaurants kunnen zeer prijzig zijn. Laat u even informeren wanneer u ergens kaviaar en champagne wilt nuttigen.

Offerte groepsreis Rusland? Klik hier