Groepsreizen Suriname

Groepsreizen Suriname

Een groepsreis door Suriname is een beetje een vakantie in het koloniale Nederland. U bezoekt zowel de mooie stad Paramaribo waar nog tal van Hollandse overblijfselen uit de koloniale tijd te vinden zijn. Ook gaat u het diepe oerwoud van Suriname bezoeken. U maakt spectaculaire boottochten op mooie rivieren en gaat ontzettend veel natuur zien. En voor degenen die van zon, zee en strand houden biedt Suriname ook veel moois. Op de witte stranden van de uitgestrekte kust kunt u tijdens uw groepsreis heerlijk genieten van de Creoolse keuken. Wuivende palmbomen zullen u tegemoet lachen in Suriname.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Suriname

De hoofdstad Paramaribo is de grootse stad van Suriname. Het is ook de hoofdstad waar het beroemde Fort Zeelandia ligt. Een absolute publiekstrekker die u moet zien tijdens uw groepsreis. Mooi van Paramaribo zijn ook de markten en de houten huizen die u overal ziet staan. Een bekende wijk die zeker bezocht moet worden in de hoofdstad is Zorg en Hoop. Vlakbij de wijk ligt de beroemde bauxietfabriek. Wanneer u tijd over heeft moet u zeker proberen een boottochtje te maken over de Corpina krek. Het water is felgroen en u vaart dwars door een jungle. Bekende historische plantages als Alkmaar en Zandvliet zijn zeker ook het bezoeken waard. De traditionele plaats Washobo is de springplank voor het indianendorp Apura. De Indianen leven midden in het oerwoud. Een prachtig water, de Kaburi kreek laat u tijdens uw groepsreis zien wat er allemaal in de oerwouden van Suriname left. IJsvogels, apen, anaconda's kaaimannen en de nieuwsgierige reuzenotters kunt u allemaal zien vanuit uw kano of boot. En niet alleen het zicht is prachtig. De geluiden van het oerwoud zijn vooral in de nacht betoverend. Het Brokopondo stuwmeer valt ook alleen per boot te bereiken. En weer is de tocht schitterend. U vaart door een groot oerwoud waar duizenden afgestorven woudreuzen staan. Rondom het meer is alleen maar groene jungle te zien. Vlakbij het stuwmeer ligt Bakaa Boto. Het is een marrondorpje dat uiterst relaxt is. Vandaaruit kunt u een voettocht naar de Apresina waterval maken. Het Brownsberg reservaat ligt op een 500 meter hoog bergplateau U kunt genieten van een schitternd uitzicht over het Brokopondo stuwmeer en de jungle.

Klimaat Suriname

Het weer is in Suriname zeer goed te voorspellen. Weersvoorspellingen zijn er dan ook niet zoveel. De gemiddelde temperatuur ligt elke dag rond de 27 graden. In het binnenland kan het soms afkoelen tot zo'n 10 graden. Bijzonder zijn de seizoenen die worden gekenmerkt door de kleine -, en grote regentijd en de kleine - en grote droge tijd. De regenseizoenen kunnen prachtige taferelen opleveren. De lucht kan bijzonder mooi gekleurd zijn, het land is prachtig groen Toch kunt u uw groepsreis het beste in de droge periode plannen. De maanden februari, maart en april en tussen augustus en november zijn de beste tijd voor een vakantie in Suriname.

Vervoer Suriname

In Suriname gaat u veel reizen per minibus. De wegen in Suriname zijn niet de beste. Sommige reisdagen kunnen dus behoorlijk vermoeiend zijn. Daarnaast reist u tijdens uw groepsreis ook veel per boot. Het is een prachtig vervoersmiddel in het land. Er zijn zoveel mooie rivieren en meren te zien. En allemaal staan ze in de meest prachtige oerwouden.

Praktische informatie Suriname

Nederlanders hebben een visum voor een bezoek aan Suriname nodig. Deze moet worden aangevraagd in Nederland. Voor vaccinaties kunt u het beste contact opnemen met de plaatselijke GGD of uw huisarts. De Surinaamse Dollar is de nationale munteenheid. Voor 1 euro krijgt u ongeveer 4 dollars terug. Pinautomaten zijn wel aanwezig in steden zoals Paramaribo. Vaak is het wel zo dat ze alleen op Surinaamse bankpassen werken. U moet uw geld dus wisselen in de bank.

Offerte groepsreis Suriname? Klik hier