Groepsreizen Thailand

Groepsreizen Thailand

Thailand, het boeddistische koninkrijk in Azie, wordt ook wel het land van de eeuwige glimlach genoemd. De mensen zijn vriendelijk en het land ademt een relaxte sfeer uit. Vooral op de prachtige eilanden die het land kent gaat u tijdens uw groepsreis genieten van alle aspecten die Thailand kent. Witte stranden, een hemelsblauwe zee , wuivende palmbomen en natuurlijk de heerlijke Thaise keuken. Daarnaast gaat u ook cultuur proeven tijdens uw groepsrondreis. Thailand kent een eeuwenoude geschiedenis die zeer rijk is. U gaat prachtige boedha's en met goud beklede tempels en stupa's zien.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Thailand

Bangkok (Kong Threp) betekent stad van de engelen. De hoofdstad is een metropool waar u zeer moderne winkelcentra gaat aantreffen. Maar de stad kent ook haar geschiedenis en rijke cultuur. Het nationaal museum is een topattractie. Net zoals het Grand Palace en de What Pra Keo. De klongs van Bankok zijn wereldberoemd. De kleine kanalen die de stad doorsnijden zullen u tijdens uw groepsreis naar de kleurrijke drijvende markten van Bangkok brengen. Voor flora- en fauna liefhebbers is het Khao Yai park waarschijnlijk een lust voor het oog. Door velen wordt dit park waar de dieren nog in het wild leven, als een van de mooiste parken ter wereld bestempeld. De natuur van Thailand is sowieso al erg fraai , maar dit park zal tijdens uw groepsreis een van de hoogtepunten vormen. Kanchanaburi is een stad met een vleugje Nederlandse geschiedenis. Tijdens WOII zaten veel Hollanders hier gevangen. Zij waren belast met het aanleggen van de Burma spoorlijn. Op de begraafplaats zult u veel Nederlandse gedenkstenen aantreffen. Kanchanaburi is later vooral bekend geworden door de film The Bridge over the River Kwai. Bangkok is niet altijd de hoofdstad van Thailand geweest. Voorheen zetelde de koning van Siam in Ayutthaya. Het is een plaats die volstaat met oude tempels en stupa's. Voor mensen die het Cambodjaanse Anghor Watt hebben gezien is Ayutthaya een aanrader. De stad kan een beetje beschouwd worden als het kleine broertje van Anghor Watt. Tijdens uw groepsreis gaat u misschien een trektocht maken in het noorden van het land. Vanuit de stad Chiang Mai gaat u de bergen in en zult kennismaken met de traditionele levenswijzen van stammen die in de bergen leven. U heeft Thailand niet gezien wanneer u tijdens uw groepsreis geen bezoek aan een van de prachtige eilanden heeft gedaan. De eilanden zijn werkelijk het summum van genot en schoonheid.

Klimaat Thailand

Thailand kent een tropisch klmaat. Het is er heet en vochtig. De moessonperiode duurt van ongeveer juni tot oktober. Zware regenbuien van een paar uren zullen u tijdens uw groepsreis wat afkoelen. Na zo'n regenbui ruikt het overigens heerlijk. Dit zult u vooral merken wanneer u in de oerwouden of op het platteland bent.

Vervoer Thailand

Tijdens uw groepsreis in Thailand gaat u veel vervoersmiddelen gebruiken. De wegen in Thailand verkeren in prima conditie. Uw luxe bus gaat u zonder problemen van stad naar stad brengen. Wanneer u reist met de trein kunt u rekenen op prachtige panorama's. De treinen in Thailand zijn een prima vervoersmiddel. Waarschijnlijk gaat u op de rivier de Kwai een boottochtje maken. U kunt er ook kano's huren. Ook de drijvende markt in Bangkok gaat u vanuit de boot bezichtigen. Praktische informatie Thailand Wanneer u voor een groepsreis in Thailand kiest zijn er een paar zaken waar u op moet letten. Voor sommige delen van het land worden malariatabletten aangeraden. Hetzelfde geldt voor inentingen. Vaak wordt een hepatites injectie geadviseerd. Het beste kunt u uw reisorganisatie of de GGD raadplagen. Voor het reizen naar Thailand is geen visum nodig. Zorg er wel voor dat uw paspoort nog minstens zes maanden geldig is.

Offerte groepsreis Thailand? Klik hier