Groepsreizen Turkije

Groepsreizen Turkije

Een groepsreis naar Turkije is een ontmoeting met mondaine westen en het mysterieuze oosten. Het uitsgestrekte land herbergt Europese steden zoalks Istanbul, maar ook sprookjesachtige oosterse plaatsen zoals Van dat vlak bij de grens met Iran ligt. Wanneer u een groepsreis door dit prachtige land gaat maken maakt u kennis met de uiterst gastvrije Turkse bevolking. De cultuur van het land is rijk en groots. Daarnaast is de kust van Turkije erg bekend om haar fraaie stranden en uitgaansleven.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Turkije

Istanbul, de stad aan de Bospurus, is een heerlijke stad om door heen te slenteren. De fraaie Blauwe Moskee, het Topkapi museum en de Aya Sofia zijn wellicht de belangrijkste bezienswaardigheden van deze metropool. Maar Istanbul moet u ontdekken. Wandel door de vele bazaars en markten, neem een kijje bij de Bospourus die de stad in tweeen snijdt. Selcuk is een plaatsje aan de Middelandse Zee. Hier is het uiteraard zonnebaden tijdens uw groepsreis. Selcuk ligt overigens vlak bij het oude Efeze. Voor cultuurliefhebbers een bijzondere stad. Efeze is de best bewaarde stad uit de Romeinse oudheid. Ook fraai zijn de Lycische gratombes in de berghellingen van Fethiye. Wat griezelig is misschien wel het spookstadje Kayakoy. Een zeer mooi landschap gaat u tijdens uw groepsreis in Pamukkale zien. Er zijn hagelwitte kalkterassen die prachtig tegen de azuurblauwe lucht afsteken. Ideaal om foto?s te maken. En ook hier weer de oudheid. De ruines van het Romeinse Hierapolis zijn erg mooi en het religieuze Konya heeft een van de oudste stadskernen van het land. Een ander zeer bijzonder landschap gaat u tijdens uw groepsreis aantreffen in Cappadocie. Er zijn unieke rotsformaties te zien. Daarnaast zijn er in het onherbergzame landschap ook veel kloven. Bijzonder zijn de onderaardse steden. Er zijn er meer dan derig. De Goreme vallei is een absolute aanrader. U ziet kerken en kloosters die in de grotten zijn gebouwd. En ook hier weer vele onderaardse tunnels en woningen. Van ligt helemaal in het oosten van Turkije en is een oude vestingstad. Het Van-meer is schitterend blauw. In de bergen vlak bij Van ligt volgens legendes de Ark van Noach. Er zijn wetenschappelijke expedities geweest die naar de ark hebben gezocht.

Klimaat Turkije

Vooral in de kustgebieden kan het tijdens de zomermaanden erg warm worden. Hetzelfde geldt voor het oosten van het land. De gemiddelde temperatuur in de zomer schommelt rond de 28 graden. In de winter kan het, vooral in het oosten van het land vriezen en sneeuwen. In Istanbul en aan de kust is het dan nog aangenaam.

Vervoer Turkije

Het wegennet in Turkije verkeert in prima conditie. U gaat met een luxe bus door het land rijden. Ook is het mogelijk om tijdens uw groepsreis met de trein te reizen. Praktische informatie Turkije Voor Turkije heeft u geen visum nodig. Let er wel op dat uw paspoort nog minstens zes maanden geldig is. Vaccinaties zijn niet verplicht. Raadpleeg bij onzekerheid uw huisarts, of consulteer de GGD. De nationale munteenheid van Turkije is de Nieuwe Turkse Lire (TRY). Het is een vrij nieuwe munt die sinds 2005 in omloop is. Voor 1 euro krijgt u ongeveer 1.80 lire terug. Pinnen kunt u in de grote steden. Creditkaarten worden ook steeds meer geaccepteerd in Turkije.

Offerte groepsreis Turkije? Klik hier