Groepsreizen Venezuela

Groepsreizen Venezuela

Een groepsreis door Venezuela is zeer afwisselend. Behalve jungles en en nevelwouden met een prachtige vegetatie, gaat u ook spectaculaire tafelbergen en enorme watervallen in de La Gran Sabana zien. De indrukwekkende Orinocodelta is het gebied waar indianen nog op een traditionele wijze leven. Bijna mystiek is het Andesgebergte met haar bergtoppen waar een dichte nevel om heen hangt. En aan de Caraibische kust van Venezuela is het goed bijkomen van een heerlijke groepsreis.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Venezuela

Caracas is een grote stad met een mooi oud centrum. Musea zijn er met name te vinden in zer fraaie gebouwen waarvan sommigen nog uit de Spaanse koloniale tijd stammen. Barinas is een stadje dat tijdens de Spaanse overheersing zeer belangrijk was. Het is er gemoedelijk en wanneer u wat avontuur wilt tijdens uw groepsreis kunt u er raften. Tussen de bergtoppen van de Andes ligt Merida. De hoogste berg van Venezuala, de ongeveer 5000 meter hoge Pico Bolivar, geeft een machtig aanzicht. Merida zelf ligt op zo'n 1600 meter. Het is er dus aangenaam in het bergstadje. Merida is een studentenstad met veel cultuur. Het uitgaansleven is prima in orde en er zijn goede musea. Op het marktplein in het centrum staat een mooie kathedraal. Volksheld Simon Bolivar kijkt wat streng naar alle koloniale panden die om heen staan. Het nationale park Sierra Nevada ligt al in het Andesgebergte. Het bergdorpje Los Nevados is uiterst geschikt om de Andes een beetje te verkennen. U gaat prachtige panaroma's zien waaronder de machtige bergtoppen van de Andes die worden afgewisseld door groene vlaktes. De reuzenedelweiss, de Fraliejones, gaat u zeker zien. Llos Lanos is de grote laagvlakte van Venezuela, die bijna een derde van het land in beslag neemt. U gaat vooral veel groen grasland zien waar kleine slootjes en rivieren door stromen. In het gebied leeft het grootste knaagdier ter wereld, de capibara. En wanneer er grote knaagdieren leven houdt natuurlijk ook de grote kaaiman zich op in de vele rivieren en sloten. Altijd oppassen dus wanneer u besluit om tijdens uw groepsreis een wandeling te maken. De grootste waterval van de wereld is de Angel Fallsmet en ligt vlak bij Ciudad Bolivar. De waterval is bijna 1000 meter hoog en ligt midden in de prachtige Orinoco. In de regentijd is de watermassa die zich naar beneden laat vallen enorm indrukwekkend. Een hoogtepunt tijdens uw groepsreis door Venezuela is La Gran Sabana. Het is een van de grootste natuurparken ter wereld en u vindt er schitterende watervallen en vochtige nevelwouden. Bekend is La Gran Sabana vooral vanwege de steile tafelbergen die uit de groene wouden oprijzen. Op de savannes van Sabana leven de Pemon indianen nog op een traditionele wijze. De Warao indianen leven in de moerassige maar prachige Orinocodelta. De delta is in feite een grote jungle waar tal van rivieren door stromen. De indianen leven voornamelijk van visvangst en wanneer u van vissen houdt moet u maar en hengel te leen vragen. De Waro indianen laten u graag zien waar de piranha's zich ophouden. Bovendien weten zij deze vis als geen ander te bereiden. Mochima ligt aan de Caraibische kust van Venezuela en is een heerlijke plek om te relaxen. Maar ook hier weer kunt u tal van avontuurlijke activiteiten ondernemen. Snorkelen of duiken en zwemmen met dolfijnen zijn wellicht de mooiste tijdens uw groepsreis.

Klimaat Venezuela

Venezuela heeft een tropisch klimaat. De temperatuursverschillen in het land worden met name gemaakt door het verschil in hoogte. Grofweg ligt de temperatuur tussen de 20 graden in het hoogland en de dertig graden aan de Caribische kust. Het regenseizoen duurt van mei tot oktober. Het droge seizoen is echt droog. Er valt nauwelijks een druppel water.

Vervoer Venezuela

Tijdens uw groepsreis in Venezuela gaat u reizen in luxe minibusjes. Het land is groot en de wegen verkeren niet in opperbeste staat. Reken dus op lange reisdagen en misschien staat u ook wel eens met panne langs de weg. Het maakt u groepsreis alleen maar avontuurlijker. Door de Orinocodelta gaat u uiteraard met bootjes varen. Het zijn prachtige tochten. Af en toe gaat u in stoere jeeps over de savanne scheuren en door de Andes gaat u wellicht op muildieren reizen. Praktische informatie Venezuela Voor Venezuela heeft u geen visum nodig. Let er wel op dat uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig is. Voor vaccinaties kunt u zich het beste tot de GGD of u huisarts wenden. Soms worden malariatabletten aangeraden. Consulteer de GGD. De nationale munteenheid van Venezuela is de Venezolaanse Bolivar. Voor 1 euro ontvangt u 3100 bolivar. Dit is de officiele wisselkoers. Op de zwarte markt krijgt u meer voor uw euro. Wisselen op de zwarte markt is interessant want de bolivar is niet meer vrij inwisselbaar en de koers wordt door de centrale bank van Venezuala vastgesteld. Hierdoor is de zwarte markt ontstaan. Let er wel op dat u illegaal handelt wanneer u uw euro's op de zwarte markt inwisselt. Creditkaarten kunt u gebruiken in de betere hotels en winkels. Pinnen gaat in de meeste plaatsen ook makkelijk. Neem voor de zekerheid echter travellercheques mee. Pinautomaten werken soms wekenlang niet.

Offerte groepsreis Venezuela? Klik hier