Groepsreizen Vietnam

Groepsreizen Vietnam

Wanneer u er voor kiest om een groepsreis door het Aziatische Vietnam te maken dan zult u versteld staan. Het land verkeert momenteel in een economische stroomversnelling en overal ziet u vlijtige en vriendelijke Vietnamezen aan het werk. Bovendien is de natuur overweldigend. De prachtige Mekongdelta in het zuiden van het land, de sprookjesachtige baai van Ha Long in het noorden en de etnische minderheden die in de bergen leven maken uw Vietnam groepsreis tot een prachtig evenement. Neem daarbij nog eens de rijke cultuur van het land en u heeft de perfecte groepsreis voor u liggen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Vietnam

Ho Chi Minh, het voormalige Saigon, is een kleurrijke en bedrijvige stad waar u tijdens uw groepsreis ogen te kort zult hebben. Er zijn mooie musea, fraaie pagodes, kerken en koloniale gebouwen die stammen uit de Franse overheersing. Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. De tunnels van Cu Chi zijn indrukwekkend. De Mekondelta is prachtig en u ziet schitterende rijstvelden , kokosnoot- en bananenplantages. U kunt er mooie boottochten maken en overnachten op het idyllische An Binh eiland en het sfeervolle stadje Cantho. Een van de mooiste plekken van Vietnam is misschien wel Hoi An. De markt, waar veel vis wordt verkocht is erg bedrijvig en kleurrijk. De prachtige koloniale huizen in het centrum van de stad laten zien hoe Vietnam er onder de Franse overheersing uit heeft gezien. Het strand van Hoi An is erg rustiek en heerlijk om wat met de voeten in het water rond te lopen. Aan de kust ligt ook de oude keizersstad Hue. Over de Parfumrivier kunt u een bezoekje brengen aan de pagodes en en keizerlijke graftombes. Hier wordt u terug geworpen in de tijd. Het zal ongetwijfeld een van de culturele hoogtepunten van uw groepsreis zijn. De uitgestrekte verboden Stad zal dit gevoel alleen maar groter maken. Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is een lust voor het oog. Hier gaat u brede boulevards zien waaraan prachtige Franse koloniale villa's staan. De meren van Hanoi zijn een uitstekende plek om te vertoeven. U wandelt temidden van de vriendelijke bevolking door fraaie parken. Daarnaast kent Hanoi, als elke Vietnameze stad, vele bedrijvige markten waar van alles te koop is. Bac Ha en Can Cau zijn mooie plaatsen waar de etnische minderheden van Vietnam leven. Vooral de Flower Hmong zien er fraai uit. U moet tijdens uw rondreis zelf maar raden waarom dat zo is. Aan de Chinese grens ligt Sapa, een mooi dorp dat in een schitterende vallei omgeven door glooiende heuvels ligt. Ook hier weer heeft u de kans minderheden te ontmoeten. De Rode Zao en de Hmong zijn uiterst vriendelijk. Overigens is een trektocht door de bergen tijdens uw groepsreis ook mogelijk. Het zal uw groepsreis ongetwijfeld meer waarde geven en u gaat verschillene pittoreske dorpjes bezoeken. Ha Long Bay is een schitterend natuurgebied met karstrotsen die in de blauwe wateren van de Tongkin Golf staan. De rotsen staan steil op het water. Een prachtig gezicht. Een boottocht door dit gebied is werkelijk adembenemend. Ninh Binh is omgeven door een fraai landschap. U ziet mooie kalkrotsen die midden in groene rijst- en bamboevelden staan. En ook hier weer steken de kalkrotsen als puisten op uit het landschap.

Klimaat Vietnam

Vietnam is een langgerekt land en de temperatuur van het noorden waarin veel bergen zijn is lager dan in het zuiden. In de winter kan het in de bergen zelf vriezen. Neem goede kleding mee wanneer u uw groepsreis in deze periode maakt. Het zuiden van Vietnam is eigenlijk altijd warm en vochtig. Regenen doet het tijdens de moesson die ongeveer van mei tot oktober duurt. Het zijn korte , vaak verfrissende regenbuien. Bovendien is het land na zo'n hevige regenbui erg mooi en ruikt het er heerlijk.

Vervoer Vietnam

Tijdens een groepsreis door Vietnam gaat u veel reizen in luxe bussen. Binnenlandse vluchten kunnen ook bij uw reis horen. Wanneer u de trein gaat nemen in Vietnam zal dit voor een extra dimensie van uw groepsreis zorgen. U reist immers met de inwoners van het land en het uitzicht is schitterend. Vietnam is ook een ideaal land om te fietsen. Tijdens uw groepsreis gaat u dan ook veel fietstochten maken. Dit is niet alleen gezond maar ook een uitstekende manier om kleinere dorpjes te bezoeken. En natuurljk zijn er ook de fraaie boottochten over de Mekondelta of in de Golf van Tongkin.

Praktische informatie Vietnam

Voor een groepsreis naar Vietnam heeft u een visum nodig. Deze moet in Nederland worden aangevraagd bij de Vietnamese ambassade. Dit kan trouwens ook online gebeuren. Voor vaccinaties kunt u zich het beste tot de GGD of uw huisarts wenden. Neem wel bedekkende kleding mee tegen de muggen. DEET helpt ook goed. Soms wordt het aangeraden om malaria tabletten mee te nemen. Raadpleeg de GGD. In Vietnam gaat u betalen met de Dong (VND). Voor een euro krijgt u ongeveer 24000 dong terug. Een hele hand vol en u zult zeker in het begin versteld staan van de vele nullen die op de prijskaartjes staan. De euro en de dollar zijn gewild in Vietnam en kunt er bijna overal mee terecht. Creditkaarten zijn nog niet zo ingeburgerd in Vietnam. Pinnen levert tijdens u groepsreis weinig problemen op.

Offerte groepsreis Vietnam? Klik hier