Groepsreizen Zuid-Afrika

Groepsreizen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent. Waarschijnlijk zult u tijdens een groepsreis nergens zoveel diversiteit aantreffen als in dit geweldige land. U bezoekt meer dan mooie steden zoals Kaapstad en gaat daarnaast prachtige wildparken bezoeken die een habitat vormen voor vele wilde dieren. U gaat de machtige Drakensbergen bewandelen en wellicht de Panaramaroute lopen. Uw groepsreis door Afrika is vooral veel zien en genieten. Het laatste kunt u met name doen op de hagelwitte stranden die de kust van Zuid-Afrika biedt. En Kaap de Goede Hoop waar de Indische- en Atlantische Oceaan in elkaar overstromen is natuurlijk ook een beetje Nederlandse geschiedenis.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Kaapstad is direct al een hoogtepunt van uw groepsreis. Door velen wordt deze stad als de mooiste stad van de wereld gezien. U kunt de wereldberoemde Tafelberg beklimmen en Kaapstad en haar omgeving vanuit de hoogte aanschouwen. De berg valt van bijna elk punt in de stad te zien. En wat dacht u van het beruchte Robbeneiland. De vele pinguins op Boulders Beach zullen u ongetwijfeld aan het glimlachen maken. Parmantig wandelen de pinguins druk schaterend heen en weer. Johannesburg, een van de grote steden van Zuid- Afrika ligt vlak bij Pretoria. Het wordt ook wel de "stad van de jacanda's" genoemd. U kunt tijdens uw groepsreis vanuit Pretoria naar Soweto gaan. Deze township gaat ongetwijfeld een grote indruk op u achterlaten. Niet alleen de bloedige geschiedenis grijpt aan, maar ook de bittere armoede en extreme rijkdom die in Soweto te vinden zijn maken uw groepsreis bijzonder. De Blyde River Canyon in Sabie is door haar natuur minstens zo adembenemend. Het landschap is zeer fraai. Wereldberoemd is het Kruger park. Hier kunt u tijdens uw groepsreis safari's maken en wilde dieren gaan zien. U heeft een paar dagen nodig om alles van dit grote park te zien en te ervaren. Het Royal National park is minstens zo mooi, maar wel weer heel anders dan het Kruger Park. De machtige Cathedral Peak die hoog boven het park uitsteekt is adembenemend. Een prachtige wandeling door het gebied is de tocht door de Tugela kloof. U bent waarschijnlijk blij dat u een extra geheugenkaart voor uw digitale fototoestel heeft meegenomen. Durban is ook een mooie stad. Hier kunt u wat cultuur opsnuiven in een van de vele musea. Ook kunt u lekker genieten van het uitgaansleven op de Golden Mile. Op de stranden van Durban kunt u uitstekend bodysurfen. Daarnaast zijn er veel culturen in de stad. U kunt de Indiase markt bezoeken of een van de Hindoetempels bezichten. Een groepsreis door Zuid-Afrika laat het u dus allemaal zien. Prachtige natuur en heerlijk relaxte steden met Kaapstad ongetwijfeld als hoogtepunt daarvan. Bovendien is de bevolking van Zuid-Afrika uiterst vriendelijk en relaxt.

Klimaat Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is het eigenlijk altijd aangenaam. Het land wordt aan drie zijden omringd door oceanen en er waait dus altijd een verkoelende bries. Daarnaast heeft Zuid-Afrika ook het hoogste aantal zonuren ter wereld. U kunt daar tijdens uw groepsreis heerlijk van genieten. Regenen en sneeuen kan het echter ook in het grote land. In Western Cape, Eastern Cape, Drakensbergen en Lesotho kunt u dit tjdens de wintermaanden verwachten.

Vervoer Zuid-Afrika

In Afrika is het wegennet in prima conditie. Het vervoer waarvan u tijdens uw groepsreis gebruik van gaat maken is afhankelijk van het soort reis u maakt. Vaak worden luxe trucks gebruikt die van alle gemakken voorzien zijn. U kunt met deze trucks ook de safaritochten maken. Het reizen met de trein is natuurlijk ook mogelijk tijdens u groepsreis. Zuid-Afrika beschikt over een prima spoorlijn. In steden zoals Johannesburg en Kaapstad zijn de locale verbindingen meer dan prima. Tijdens uw groepsreis door Zuid-Afrika hoeft u zich niet zoveel zorgen te maken over het vervoer.

Praktische informtie Zuid-Afrika

Voor het reizen naar Zuid-Afrika heeft u geen visum nodig. Zorg er wel voor dat uw paspoort nog voldoende lang geldig is. Voor eventuele vaccinaties kunt u het best contact met uw huisarts of de GGD opnemen. Voor malaria geldt dat eigenlijk ook. Soms wordt aangeraden om malariatableten mee te nemen. Zorg in ieder geval voor bedekkende kleding en neem DEET mee. De muggenbeten kunnen vooral tijdens de regenperiode erg venijnig zijn. De munt waar u tijdens uw groepsreis mee gaat betalen is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Wanneer u 1 euro inwisselt, krijgt u er ongeveer 10 rand voor terug. Verder is Zuid-Afrika een modern land. U zult vrijwel geen problemen ondervinden bij het pinnen. De pinautomaten zijn ook overal te vinden. Ook in de kleine plaasten. Betalen met creditkaarten zal ook geen probleem zijn tijdens uw groepsreis door Zuid-Afrika.

Offerte groepsreis Zuid-Afrika? Klik hier